Spaningar om bioekonomi: Kött och framtidens mat

on

Ibland behöver perspektiven ändras lite för att hitta framåt. Tänkte därför lyfta upp ett teknologitrender som kan påverka en biobaserad ekonomi. Börjar med kött – eller konstgjort kött. Där händer massor spännande kring hur vi ska få i oss proteiner och hur det kan utvecklas med bioteknologi och kunskaper om kemi.

Lite oväntat kanske är att Bill Gates lagt ner jobb på att förklara det här. Så varför inte sno hans pedagogik 🙂

(Hela hans presentation finner du här: http://www.gatesnotes.com/About-Bill-Gates/Future-of-Food . Tack Per Granqvist för att du fick mig på spåren av detta spännande området i Almedalen 2014. Jag hoppas Per har en spännande bok eller artikelserie på gång!)

Framtidens mat I

Framtidens mat II

 

 

 

Mer och mer kött efterfrågas!

Framtidens mat III

Ersättare av kött kan bli mycket effektivare i att ge oss det protein vi behöver.

Framtidens mat V

Utsläppen av koldioxid från maten kan minskas rejält med dessa produkter.

Framtidens mat IVSlutligen, behovet av jordbruksmark för varje kilo protein minskar rejält. Då kan det produceras mer på marken.

Därmed skulle oron kunna minska för att marken inte räcker till både mat och de material och kemikalier som vi behöver. Investerarna hävdar att köttet blir billigare också. Därtill undviks hantering av djur.

Alltså – det skulle kunna bli mycket bra. Men. Då måste det gå att äta också 🙂 Så hur smakar det?

Enligt detta klipp ska det smaka bra. Nu vill jag smaka själv! Var?

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s